Sociale medier
Gå til toppen af siden

Anmeldelse: Havgården Badehotel

Tæt på Tisvildeleje finder man Vejby, hvor den gamle gård Havgården blev bygget i 1825 Gården blev dog først brugt som pensionat fra 1915, og i dag er det Lise Bartell som forpagter gården, der nu både bliver brugt som kursussted og badehotel.

Tisvilde er de seneste år blevet voldsomt promoveret og kaldt det nye Skagen, eftersom flere kendisser har valgt at tage til det nordsjællandske i stedet. Tisvilde har smuk natur, og kan byde på Danmarks femte største skov Tisvilde Hegn, Danmarks mest berømte helligkilde og kilometervis af hvid børnevenlig sandstrand. Modsat er Skagens natur mere rå med Skagerrak og Kattegat som slår bølgerne sammen ved Grenen, Den Tilsandede Kirke og Nordeuropas største vandreklit.

Hoteloplevelsen

Tilbage til Havgården Badehotel har jeg har parkeret bilen foran den smukke stråtækte gård. Kort efter jeg er trådt indendørs bliver jeg budt varmt velkommen af Lise, som driver gården. Herfra går snakken lystigt, og jeg bliver vist rundt i hovedbygningen som huser to hyggelige stuer, hvor der er pejs i den ene. Herudover er der et konferencelokale samt en lys restaurant med et vinduesparti 180 gader rundt. Restauranten er inspireret af en tipi, hvilket man kan se på den store træpæl i midten og måden taget går indad. Når man sidder i restauranten har man panoramaudsigt udover haven, der er gudesmuk om sommeren. Om sommeren er det også muligt at nyde sin morgenmad, frokost eller aftensmad i den idylliske have, imens man betragter den flotte gård, den friske luft og de varme solstrejf.

Se også:  Anmeldelse: Ystad Saltsjöbad


Vil man til stranden er der under 200 meter, og spørg man en af de ansatte får man en strandnøgle med, så man kan benytte en privat trappe til stranden. Trappen ned mod stranden har to platforme med bænke, hvor man kan nyde en smuk solnedgang med et glas vin i hånden. Dog er stranden meget snæver ved trappenedgangen, og derfor fungerer den bedst til dem som enten vil have en hurtig dukkert eller blot nyde udsigten.

Værelse

Tilbage på Havgården badehotel får jeg udleveret min nøgle, og jeg går ud af hovedbygning og få meter hen til en sidebygning, der udvendig er lige så charmerende som hovedbygningen. Værelset har en fin størrelse og inkluderer dobbeltseng, et lille skrivebord med stol samt et badeværelse. Værelset får straks tankerne på indretningen af et mere gammeldags badehotel, og det skiller sig dermed meget ud fra indretningen af de to stuer og konferencelokalet, som er meget moderne og hyggeligt indrettet. Værelset er såmænd stadig hyggeligt, men ikke på niveau som hovedbygningen. Det mest hyggelige ved værelset er selve rummets struktur med den skrå væg, og udsigten udover haven og hovedbygningen. Prisen for et dobbeltværelse med overnatning for en person er 799 kr., og inkluderer desuden morgenbuffet og WiFi.

Se også:  Anmeldelse: Dragsholm Slot

Restaurant

Om aftenen indfinder jeg mig i den tipi-inspirerede restaurantbygning, hvor jeg får serveret en tre retters menu.

 • Forret: tigerrejer med laks og dertilhørende grønt
 • Hovedret: kronhjortemørbrad, kartofler og sauce
 • Dessert: To typer hjemmelavet is, hvoraf den ene er hindbærsorbet.

Maden smagte ganske udmærket, men højdepunktet var hovedretten, der må siges at være en rigtig herreret. Den dertilhørende vin var desværre ikke noget at prale af. Hhv. var det hvidvinen Central Valley Sauvignon Blanc og rødvinen Cabernet Sauvignon U.V., der desværre trækker den samlede madanmeldelse ned. Morgenen efter prøver jeg morgenmadsbuffeten, hvor der er fokus på det sunde. Græsk yoghurt, grove rundstykker, frugt og diverse morgenmadsprodukter. Desuden har nogle små kanelsnegle sneget sig ind på buffetbordet sammen med en bunke lækre pandekager. I højsæsonen er der ligeledes engelsk morgenmad, hvilket inkluderer pølser, røræg og bacon.

 • Hoteloplevelsen - 8/10
  8/10
 • Værelse - 3/10
  3/10
 • Restaurant - 5/10
  5/10

Resume

Samlet set er Havgården Badehotel et hyggeligt og idyllisk bekendtskab placeret tæt på stranden og flotte naturoplevelser. Gårdens forpagter og hotellets ejer, Lise, er den mest åbenhjertet og venlige hotelejer jeg til dato har mødt. Og med gæstebogen som bevis kan jeg sige, at jeg ikke er den eneste, som mener det.

5.3/10

Du skal være logget ind for at kommentere Login

Skriv en kommentar

Andre Hotelanmeldelser

 • Anmeldelse: AC Hotel Bella Sky

  Fem metrostop fra Kongens Nytorv finder man det 23. etager høje firestjernede AC Hotel Bella Sky med 812 værelser. Dermed er...

  [email protected]21. juli 2016
 • Anmeldelse: Mayfair Hotel Tunneln i Malmø

  I centrum af Malmø blot omkring 1.500 meter fra hovedbanegården og 200 meter fra rådhuset finder man Mayfair Hotel Tunneln. Vi...

  [email protected]12. januar 2016
 • Anmeldelse: Kurhotel Skodsborg

  Cirka 20 minutters kørsel nordpå fra Københavns finder man Kurhotel Skodsborg. Kurhotellet er placeret på Strandvejen og umuligt at overse, men...

  [email protected]20. oktober 2015