Sociale medier
Gå til toppen af siden

Fem spændende spisesteder i Kødbyen

Kødbyens bygningerne stammer tilbage fra 1930’erne. Bygningerne har i sig selv ikke specielt meget charme, men folkene bag de spændende restauranter og beværtninger i Kødbyen har formået at skabe en helt speciel stemning.

I dag er Kødbyen et af stederne for de kreative, og det har restauranterne såmænd også taget til sig. Tag ikke fejl af den afslappede Vesterbro-stemning, du kan sagtens få gourmetmad i Kødbyen!

Her følger derfor en liste over de i vores øjne fem mest interessante restauranter i øjeblikket – i alfabetisk rækkefælge:

Fælles for alle restauranterne er dog, at de er placeret i rå lokaler, og stemningen er meget uformel.

Fiskebaren

Flæsketorvet 100
1711 København V
Tlf.: 32 15 56 56

Som navnet afslører er dette en fiskerestaurant. Faktisk har Fiskebaren i Kødbyen en Bib Gourmand i Guide Michelin Nordic Cities 2015. Prisen gives til restauranter, hvor man får rigtig god mad til fornuftige/lave priser.

Menukortet byder på mange spændende oplevelser. Både hvad angår fiskeretter og velsmagende vin i glasset. Desuden har Fiskebaren en streng politik for, at de kun vil arbejde med de bedste råvarer, og derfor køber de kun fisk fra mindre fartøjer og ikke store fartøjer som er ude på havet i flere uger.

Se også:  Vi besøgte Nimb Terrasse og prøvede kagebordet

Prisniveauet vurderes som mellem. Du kan spise en velsmagende treretters menu for cirka 450 kr. plus drikkevarer.

Gorilla

Flæsketorvet 57-67
1711 København V
Tlf.: 33 33 83 30

Bag Gorilla står Bjørn Rosendal Jacobsen, Jesper Marcussen og Rasmus Oubæk. Desuden er Gorilla en del af Pluto og Retour steak, der også er anerkendte restauranter. Pluto er dog den mest afslappede af restauranterne, vælger man enten den 10 eller 15-retters menu, så er man sikret en god madoplevelse. Dette koster 375-450 kr. pr. person.

Juice Burger

Flæsketorvet 44
1711 København V
Tlf.: 20 22 22 04

Burger, hvor specielt kan det blive? Åbenbart ret specielt og nærmest eksklusivt, hvis man spørg dem vi har hørt. Juicy Burger er kendt for sine kvalitetsburgere, og bag konceptet står TV-kokken Henrik Boserup, der bl.a. også har været køkkenchef på Hotel D’Angleterre og arbejdet på Søllerød Kro.

Her er kælet for både bollerne og bøfferne. Kødet er friskhakket og bøfferne bliver formet hver dag. Kødet kommer fra et fynsk slagteri, hvor der er fokus på dyrevelfærd.

Se også:  A-ROSA Travemünde - Wellness for Feinschmeckere

KUL

Høkerboderne 16B-20
1712 København V
Tlf.: 33 21 00 33

Hvis du synes grillsæsonen er for kort, så bør du hurtigst muligt indfinde dig på restauranten KUL. På KUL bliver der lavet grillmad året rundt, og køkkenet.

Priserne er desuden særdeles fornuftige, og man får meget velsmagende mad for et overraskende lavt beløb. Desuden kan man selv sammensætte menuen ud fra tanken om pick and choose.

Nose2Tail

Kødboderne 7-9
1711 København V
Tlf.: 33 93 50 45

Her er princippet ”a nose to tail eating”, hvilket kort sagt betyder intet går til spilde. Hos Nose2Tail er der to valgmuligheder: Madbodegaen eller Meat & Seafood.

Madbodegaen er billigere end Meat & Seafood, og her kan man både bestille små spændende appetitvækkere samt det ”Brættet”, hvor man kan smage dansk charcutteri og hjemmelavede specialiteter. Prisen starter ved blot 110 kr.

Vælger man Meat & Seafood går man ikke galt i byen, hvis man vælger køkkenchefens Tasting Menu til 450 kr. Tilvælger man vinmenu koster det 400 kr. yderligere pr. person.

Du skal være logget ind for at kommentere Login

Skriv en kommentar

Andre Mad

  • Restaurantanmeldelse: B.A.R Krog & Vinbar

    Nytårsaften tog vi til Malmø for at undersøge, hvor man kunne spise godt til en fair pris. Efter lidt research hjemmefra...

    Sebastian Krausing2. januar 2016
  • MASH Penthouse er nu åbnet

    MASH har åbnet en ny restaurant på toppen af Tivoli-hotellet, 12. etage. Navnet er MASH Penthouse og placeret 43 meter over...

    Sebastian Krausing28. oktober 2015
  • Vi besøgte Nimb Terrasse og prøvede kagebordet

    Siden februar 2014 har Nimb hver lørdag og søndag serveret et overdådigt kagebord på Nimb Terrasse i Tivoli. Se også:  Alter...

    Sebastian Krausing26. september 2015