Sociale medier
Gå til toppen af siden

Anmeldelse: Ystad Saltsjöbad

Ystad, i Skåne, er for de fleste blot stedet man tager færgen fra til Bornholm, men interesserer man sig lidt mere fra den hyggelige sydsvenske by, så vil man måske droppe smuttet til Bornholm, og i stedet nyde en weekend i svensk luksus. Vi prøvede det af og besøgte Ystad Saltsjöbad kun en times kørsel fra København.

Ystad Saltsjöbad har siden 1897 været en klassiker iblandt svenske badehoteller. Dette har været stedet, hvor man både kunne slappe af og arbejde, og er fortsat i dag iblandt Sveriges mest besøgte hoteller, konference- og spa-anlæg.

Udefra emmer Ystad Saltsjöbad ikke ligefrem af eksklusivitet, men man mærker hurtigt den eksklusive atmosfære, når man træder ind af døren til receptionen. Receptionen er ligesom resten af hotellet pyntet med diverse nips, som gør man ikke er i tvivl om, at man befinder sig nær vandet. Faktisk kun et stenkast fra vandet. Stranden ligger nemlig den eneste nabo, hvis man vil stikke fødderne i havet, og om end vi måtte droppe den ide pga. årstiden, så må det være dejligt, at kunne gå fra spa-afdelingen og ned til det rigtige hav, hvis man vil have lidt afveksling.

Grand Suiten på syvende sal

Efter vi har fået nøglen til værelset smutter vi straks af sted mod værelset på syvende etage. I elevatoren undrer vi os noget over, at der kun er ét værelse på syvende etage, og efter vi har fået åbnet døren til værelset, så forstår vi hvorfor.

Grand Suiten er det ypperste værelse Ystad Saltsjöbad tilbyder, og med bl.a. eget køkken alle rum, havudsigt, to terrasser og et stort soveværelse, så ville det ikke været noget problem at bo på hotelværelset i en uges tid, hvis ikke mere. Faktisk er det endda muligt, at få åbnet til en privat spa, hvis man bor i Grand Suiten – smart, hvis man ikke gider dele vandbassin med pøblen. Prisen pr. overnatning inkl. tre retters mad i restauranten, morgenmad og adgang til spa lyder på cirka 2.600 kroner per person.

Se også:  Anmeldelse: Ruths Hotel

Trods værelset ved første øjekast virker overdådigt og en konge værdigt, så finder vi alligevel i løbet af dagen et par skavanker her og der, der får prisen til at virke noget høj. Desværre.
Udsigten er dog storslået, og man drømmer sig hurtigt væk til en sommerdag, hvor man let kunne bruge en hel dag på at slikke sol.

Muligvis Sveriges bedste spa

Efter vi har pakket ud bevæger os ned mod spa-afdelingen, hvor vi har booket en spaoplevelse, som hedder The Creek Experience. Denne spabehandling gør sig ret speciel ved, at man bliver instrueret igennem nogle forskellige miljøer med de fire grundelementer luft, ild, jord og vand. Først fik man et dejligt fodbad, hvorefter man fik sat sig selv på lidt af en prøve i dampbadet. Efter dampbadet skulle man smøre is på kroppen, så den blev afkølet, for herefter at blive helt varm i saunaen igen. Efterfølgende stiftede man også bekendtskab med tyrkisk bad, at smøre hinanden ind i marokkanske ler og til sidst massagebrusere, inden man skulle smøre sig ind i olie og sidde i et sauna-agtigt rum, for at olien trængte ordentligt ind i huden. The Creek Experience varer cirka to timer og prisen er 595 kr. pr. person.

Se også:  Comwell Varbergs Kurort - Svensk spa til fornuftig pris

Resten af spa-afdelingen er også overdådig. Indenfor er der en stor pool, en jacuzzi og et lille koldt bassin, hvis man hurtigt vil køles af, mens man udvendigt finder to jacuzzier gravet ned i jorden. At sidde i en af de udendørs jacuzzier og samtidig kunne høre havet – dét er livet!

Samtidig er der god ro og orden i bassinerne, da det er forbeholdt voksne mennesker, der ønsker velvære og ikke masser af pjask og larm. Bl.a. derfor er spa-afdelingen forbeholdt folk over 16 år.

Skuffende restaurantoplevelse

Restauranten levede desværre ikke op til samme høje standard som resten af hotellet. Stemningen i restauranten er dog yderst hyggeligt og betjeningen ekstremt høflig og professionel. Udsigten er også benævnelsesværdig, da man kan kigge ud over havet, imens man slapper helt af i kroppen efter en dag med velvære. Vi bestilte seks forskellige retter, for at prøve mest muligt at menukortet, og der var ikke noget som overraskede vores smagsløg besynderligt. Én ting som dog trak væsentligt ned, var at den ene af hovedretterne måtte sendes tilbage til køkkenet igen, da kødet var alt for sejt.

Det mest benyttede tilbud er dog booking af superior-værelset med tre retters middag på ankomstaftenen, frokostbuffet på afrejsedagen samt adgang til spa-afdelingen. Prisen her lyder på 1.700 kr. pr. person.

 • Hoteloplevelsen - 7/10
  7/10
 • Værelse - 7/10
  7/10
 • Restaurant - 4/10
  4/10
 • Spaafdeling - 8/10
  8/10
6.5/10

Du skal være logget ind for at kommentere Login

Skriv en kommentar

Andre Hotelanmeldelser

 • Anmeldelse: AC Hotel Bella Sky

  Fem metrostop fra Kongens Nytorv finder man det 23. etager høje firestjernede AC Hotel Bella Sky med 812 værelser. Dermed er...

  [email protected]21. juli 2016
 • Anmeldelse: Mayfair Hotel Tunneln i Malmø

  I centrum af Malmø blot omkring 1.500 meter fra hovedbanegården og 200 meter fra rådhuset finder man Mayfair Hotel Tunneln. Vi...

  [email protected]12. januar 2016
 • Anmeldelse: Kurhotel Skodsborg

  Cirka 20 minutters kørsel nordpå fra Københavns finder man Kurhotel Skodsborg. Kurhotellet er placeret på Strandvejen og umuligt at overse, men...

  [email protected]20. oktober 2015